Δελτίο Τύπου 1

Έργο – Επισκόπηση

Η πανδημία COVID 19 αναγκάζει χιλιάδες οργανισμούς στην Ευρώπη και τον κόσμο να εργάζονται εξ αποστάσεως. Αυτή η τάση αυξάνεται ταχύτερα από ποτέ και δεν δείχνει σημάδια επιβράδυνσης. Είναι το μέλλον της εργασίας με οφέλη τόσο για τους εργοδότες όσο και για τους εργαζόμενους. Ωστόσο, πολλοί οργανισμοί αγωνίζονται να εφαρμόσουν καλές πρακτικές και προγράμματα για να εξασφαλίσουν παραγωγικότητα και ευημερία στο εργατικό δυναμικό τους κατά τη διάρκεια αυτών των δύσκολων καιρών. Για να γίνει η μετάβαση όσο το δυνατόν πιο ομαλή, όσοι ηγούνται απομακρυσμένων ομάδων πρέπει να έχουν τις απαραίτητες δεξιότητες για να τις καθοδηγήσουν αποτελεσματικά.

Αυτό το έργο στοχεύει να βοηθήσει τους ηγέτες σε μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις (ΜΜΕ) να αναγνωρίσουν τη σημασία των ψηφιακών δεξιοτήτων και πρακτικών ευημερίας για τη διατήρηση υγιών και παραγωγικών εικονικών ομάδων.

Ειδικοί στόχοι

• Να παρέχει στις ΜΜΕ εργαλεία, τεχνικές και πρακτικές συμβουλές για να βοηθήσει την Εικονική Ομάδα.
  • Οι ηγέτες ηγούνται αποτελεσματικά, επικοινωνούν με επιτυχία και έτσι αυξάνουν την απόδοση των εικονικών/απομακρυσμένων ομάδων τους.
  • Να εξοπλίσει τους Επαγγελματίες Ανθρώπινου Δυναμικού για να βελτιώσουν την ευημερία των ανθρώπων τους προσαρμόζοντας τις πολιτικές και τις διαδικασίες τους.
  • Να βελτιώσει την ποιότητα της εργασίας σε εικονικές ομάδες.
  • Οι ηγέτες θα εκπαιδευτούν στην ιεράρχηση της οικοδόμησης ομάδας, στην προώθηση της στενής συνεργασίας, στον καθορισμό σαφούς κατεύθυνσης και στόχων και στην αξιοποίηση της τεχνολογίας.

Ομάδες στόχοι

• Αρχηγοί ομάδων και διευθυντές, συμπεριλαμβανομένων παρόχων ΕΕΚ εντός της εταιρείας.
  • Επαγγελματίες ανθρώπινου δυναμικού, συμπεριλαμβανομένων παρόχων ΕΕΚ εντός της εταιρείας Εξωτερικοί πάροχοι ΕΕΚ.
  • Συνεργάτες με υπόβαθρο στην ψυχολογία e. Συνεργάτες με υπόβαθρο στη διοίκηση.
  • Συνεργάτες με υπόβαθρο στη Διοίκηση Ανθρώπινου Δυναμικού.
  • Συνεργάτες με υπόβαθρο στην τεχνολογία.
  • Ηλεκτρονικοί  Εργαζόμενοι.

Αποτελέσματα

• Ένα toolkit για ηγέτες εικονικών ομάδων, επαγγελματίες ανθρώπινου δυναμικού και διευθυντές.
  • Εκπαίδευση κατά τη διάρκεια της εργασίας για επαγγελματίες ΕΕΚ.
  • MOOC για την αποτελεσματική διαχείριση εικονικών ομάδων.

Διακρατικές Συναντήσεις

Εναρκτήρια Συνεδρίαση

Η εναρκτήρια συνάντηση του έργου πραγματοποιήθηκε σε απευθείας σύνδεση στις 16 Ιουλίου,2021. Η συνάντηση ξεκίνησε με ένα καλωσόρισμα και παρουσίαση των εταίρων. Παρουσιάστηκε το σχέδιο ανάπτυξης του έργου που περιλαμβάνει προθεσμίες καθηκόντων και κατανομή της εργασίας μεταξύ εταίρων και οι εταίροι συμφώνησαν για όλες τις επερχόμενες δραστηριότητες.

2η Συνάντηση

Η δεύτερη διακρατική συνάντηση του έργου του έργου πραγματοποιήθηκε διαδικτυακά στις 8  Νοεμβρίου 2021.

Πώς θα μας βρείτε